Disz íz London

Egy tanulni vágyó hazánkfia kalandjai a távoli Londonban. Élettapasztalatok és pénzszerzési kísérletek a WC-tisztítástól a vibrátorok raktározásáig...

Mostanában

Utolsó kommentek

  • joco78: @amarramerre: tavolazsiatol.blog.hu :) (2013.01.21. 02:43) Nem félsz attól?
  • amarramerre: @joco78: nagyszerű :) remélem, nekünk is összejön előbb-utóbb egy hasonló utazás...addig is lássa... (2012.01.13. 21:01) Nem félsz attól?
  • joco78: @amarramerre: Köszi az érdeklődést. Amint látod, a londoni írások egy kissé elapadtak, - mostanság... (2012.01.13. 18:01) Nem félsz attól?
  • amarramerre: dejó :) szívesen olvasnék még...a keleti utakról nincsen blog? (2012.01.13. 16:12) Nem félsz attól?
  • joco78: @Mr.sebi: Hmmm... Hát igen, asszem épp ezért írtam le ezt a párbeszédet. Ha csak annyi lenne a lén... (2011.10.05. 09:46) Nem félsz attól?
  • Utolsó 20

Őket olvasom

Brighton

2008.05.13. 01:18 joco78

Tehát, ez egy Brightonról szóló bejegyzés. Előre szólok, hogy kerülni fogok minden olyan olcsó szójátékot, hogy Bright on, meg Bright off és azt, hogy "Always look on the Brighton side of life". Az utóbbit egyébként is máshonnan gyűjtöttem, úgyhogy le se írom, hogy ne fárasszak másokat ilyesmivel.

The Brighton Side of Life

A fekete Lotusról már áradoztam - azzal süvítettünk le Londonból és végig tuccogtattuk a zenét, hogy meglegyen a fílingje.
Megérkeztünk. A parttól 5-10 percre leparkoltunk és kényelmesen learaszoltunk Petivel a nyüzsgő szombat esti beachre. Esti ugyebár, mert volt már vagy 6 óra mire befutottunk, így már nem kellett a barnulással vesződnünk. Az már megvolt útközben a nyitott sportkocsiban. Ahogy Sada mondaná: taxisbarnára sültünk.
Ja és 27 fok, szóval tisztára nyár.

"V"

Megcsodáltuk Brighton nevezetességeit és jó turistához hűen igyekeztünk szigorúan 1 km²-es területen belül maradni, nehogy túl sokat megismerjünk a városból.
Amúgy nagyon kedves, barátságos és a nyüzsgő tömeg ellenére is elviselhető hely. Vannak dimbek és dombok, meg hosszú kavicsos tengerpart. (Mindi neked külön ideírom: nem a kavicsok voltak hosszúkásak.)

Kavicsos

Aztán volt napernyős fapad, diszkrét sörözés, Peti részéről Fish & Chips, részemről meg pizza. Ehhez kötelezően hozzátartozik a hosszú sorbaállás, de annyira ez se fájt, mert le kell, hogy írjam, jól éreztük magunkat.
A vidámparkot most kihagytuk, Peti szerint az csak a gyerekeknek van, de hát neki legyen igaza, legközelebb én úgyis ki fogom próbálni.

Vidámpark

Merthogy lesz legközelebb.
Elhatároztuk, hogy néhány hét múlva ismét lejövünk, lehetőleg egynél több napra és lehetőleg csapatostul, szóval kettőnél többen.

Szeretettel Brightonból

4 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xstranger 2008.05.13. 10:23:57

Hehe, harom evig Brightonban laktam most mar en is londoni vagyok.

a Piert erdemes megnezni en pl egesz jol elszorakoztam a himbalos nyero automatakkal egy fontbol. A kilatas is nagyon jo onnan. Erdemes setalgatni a Lainesben ez gyakorlatilag a foutca es a part kozotti, Brighton legregebbi resze. A masik amit meg lehet nezni az a North Laines ez a Pavilontol eszakra talalhato (parttol elfele). Ja errol jut eszembe Brightonban voltatok es nincs egy kep se a Pavilonrol? A Marina is jol nez ki annak aki szereti a vitorlasokat.

Ha egy kicsit ki akartok mozdulni akkor elmehettek Lewesba (autentikus angol falucska) es a Seven Sisters-re (hatalmas feher sziklak a parton plusz birkak).

Mindi 2008.05.13. 11:19:37

"Mindi neked külön ideírom: nem a kavicsok voltak hosszúkásak." - Kár, pedig lehetnének...

(Aki nem érti: nálam ez már szakmai ártalom.)

bea · http://www.soupandpasta.blogspot.com 2008.05.13. 12:31:24

hat igen Mindi. hosszúkás parton hosszúkás kavicsok. az ám az igazi.
egyébként meg a Vidámpark nem csak gyerekenek való, hanem soha felnem növö felnöttnek látszóknak is. én pl imádom a dodgemet....

Wogew Wabbit 2008.05.13. 13:47:21

A pavilon szép volt, és ott volt, más hasznát nem vettük. Meginni ugyebár azt nem lehet, mi pedig szomjasak voltunk (és éhesek). Napsütés, tegerpart, hideg sör bőven elég a jóból, ne rontsuk el a fílinget azzal, hogy eljátsszuk a turistát (megy, néz, exponál, kipipál).
Két teljes óra gokartozás után mégis kinek van kedve még dodzsemezni is?
süti beállítások módosítása