Disz íz London

Egy tanulni vágyó hazánkfia kalandjai a távoli Londonban. Élettapasztalatok és pénzszerzési kísérletek a WC-tisztítástól a vibrátorok raktározásáig...

Mostanában

Utolsó kommentek

  • joco78: @amarramerre: tavolazsiatol.blog.hu :) (2013.01.21. 02:43) Nem félsz attól?
  • amarramerre: @joco78: nagyszerű :) remélem, nekünk is összejön előbb-utóbb egy hasonló utazás...addig is lássa... (2012.01.13. 21:01) Nem félsz attól?
  • joco78: @amarramerre: Köszi az érdeklődést. Amint látod, a londoni írások egy kissé elapadtak, - mostanság... (2012.01.13. 18:01) Nem félsz attól?
  • amarramerre: dejó :) szívesen olvasnék még...a keleti utakról nincsen blog? (2012.01.13. 16:12) Nem félsz attól?
  • joco78: @Mr.sebi: Hmmm... Hát igen, asszem épp ezért írtam le ezt a párbeszédet. Ha csak annyi lenne a lén... (2011.10.05. 09:46) Nem félsz attól?
  • Utolsó 20

Őket olvasom

Vissza a feladónak

2009.02.24. 22:04 joco78

A napjaim meg vannak számlálva.

Ma még kedd, aztán már hirtelen péntek reggel és azon kapom magam, hogy már ülök a buszon és tartok Magyarország felé. A kevéssé kényelmes buszozás nem csak a plusz 20 kg-os csomaghoz kell (hazaköltözés vagy mi), hanem ahhoz is jó lesz, hogy átszelve Európát szépen lassan visszarázódjak a hazai életbe.

Illetve visszarázódni talán mégsem, elég ha belerázódom, de most viszem magammal a megtapasztalt élményeket, a pozitív és cselekvőképes szemléletet, aminek vélhetően még nagy hasznát fogom venni.

A múlt héten voltam az ügynökségemnél, búcsúzóul szépen leadtam a munkaruhákat — hasznukat már úgysem veszem — így meg nem vonják le a fizetésemből. Ment a bakancs, a feliratos egyenpóló, a narancssárga mellény, meg az építkezéses műanyag sisak, pont olyan, mint ami a legóembereknek is van. A sisakot ugyan csak egyetlen napig használtam, de azóta is ott virított a cuccaim között. Holnap még utoljára dolgozom az egyetemen, de ezekre a cuccokra már nagyon rég nem volt szükségem.

Papírok elintézve, hamarosan jön a futár is, hogy a felhalmozott kupacot segítsen hazaszállítani — könyvek, DVD-k, világi hívságok tonnaszám. Amit csak lehet, igyekszem itt tartani, szétosztani a rászorulóknak, de vagy 60 kilónyi még így is megy.
Közben még mindig ott állok az ügynökségen a pultnál, a leltár gyorsan megy, sok sikert kívánnak, címet egyeztetünk, az adópapírt majd hazaküldik, kézrázás és már megyek is kifelé. Közben valahogy az egész nehezen megy, pedig nem ez volt életem munkája, de hát mégiscsak másfél év, és ők most is korrektnek tünnek, csakúgy mint eddig bármikor.

Lehet, hogy öregszem. Rajtakapom magam, hogy elérzékenyülök, de teszem tovább a dolgomat. Úgy teszek, mintha a munkaruhák leadása semmit sem jelentett volna.

13 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2009.02.25. 13:29:15

Miert mesz haza? Hisz lenyegeben jol elvoltal itt igaz?

fashion victim 2009.02.25. 23:44:36

He nem ugy volt, hogy mielott lelepsz tartunk valami forumos osszeroffenest meg utoljara ?

Rókalány 2009.02.26. 09:35:11

Hàt, àlmostam veled. Ott voltunk többen is a szobàdban és azon csodàlkoztunk, hogy mennyi motyod van, hogy is fogod mindezt hazavinni. Te egyébkent nem izgattad magad semmiért.

Nekem az jutott eszembe, hogy talàn ennek a blognak azért nem teszik be a kaput. Azaz nem teszed be. Nem azonnal. Mert igy utolag is biztosan lesz még bôven mit megirnod. Ha màsképp nem, a màr magyarorszàgi életed hoz elô dolgokat, amiket megosztasz majd velünk.

elephantinmymind 2009.02.26. 23:21:16

hat en is remelem, hogy azert meg fogsz irni. ugye? es hat varunk itt, abszurdisztanban mar nagyon. mert hat hiaba az internet csodaja, azert szemelyesen megiscsak jobb. mar csak ket nap, es itt is leszel.
so, see you soon, ahogy a muvelt angol mondana.
"egyszer hazaerunk mind".

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.02.27. 10:43:32

Előre is bocs mindenkitől, de éljen, éljen, éljen, végre. Magyarország kevesebb volt Jocó nélkül!:)

Írást nem abbahagyni - Budapest is tartogat bőséggel írnivalót, no meg nyilván másfél évnyi tapasztalat nem testesülhet meg ilyen csekély számú posztban:) -, London később is ott lesz, nyilván nem örök időkre búcsúztál tőle - legalábbis azt gyanítom -, szóval bármilyen fájdalmas is, nem végleges, fogod te még London utcáit koptatni.

Mogyiszka 2009.02.28. 08:39:50

Régebben, amíg otthon voltam, azért olvastam a blogod, hogy megtudjak dolgokat Angliáról. Most, hogy Angliában vagyok, azért olvasom majd, hogy megtudjak dolgokat Magyarországról. :D
Minden jót! ...Sok szerencsét!...Szóval, egy nagy kalappal! :)
Vigyázz magadra! ;)

Rókalány 2009.03.02. 13:38:23

Most kell hazamenni? Most amikor, ha nem is Londonban, de Sheffieldben végre megszületett az àlom-munkahely?!

Az Electric Works-nàl immàr nem csak a lift létezik, hanem azoknak, akik élvezni szeretnék a munkàt a hàrom emeletet immàron hét màsodpercre röviditô 26 méteres csùzdacsô. (A cikornyàkat nem szàmitva lévonalban ez 12 méter lenne.)

Néhàny kép a csodàrol - aki eddig onnan haza készült, vagy ki se tenné a làbàt az orszàgbol most màr tudhatja, hogy mi is a céliràny: dolgozni Sheffieldben!
www.zigonet.com/toboggan/faire-du-toboggan-au-bureau_art4326.html

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2009.03.04. 10:41:56

Hát jól eltüntem megintcsak.

De végre itthon, internet nincs, de lesz, és a blog is folytatódik még. 1-2 bejegyzés erejéig mindenképp...
Egyébként jól vagyok, és ha lesz időm, meg netem (hamarosan), akkor folyt.köv.
Addig is csók a családnak. So long, and thanks for all the fish!

Phimp 2009.03.05. 15:22:06

Figyuzz Joco, 22-re esetleg van egy jegy vissza, nem erdekel?? :DDD HAHHHAHA

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2009.03.05. 15:27:03

Figyuzz Phimp,
nagyon jól érzem magam itthon, úgyhogy nem élek a lehetőséggel. Jó nekem itt.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.03.06. 08:59:48

Rókalány, ez mekkora! Zseniális.:) Mondjuk, nem tudom, mennyire veszik az embert komolyan, ha látják, hogy sikkantgatva csúszkál a csúszdán. De akkor is állat.

Rókalány 2009.03.12. 09:45:14

Hàt, igen, de ez leginkàbb nem is nézni, hanem "felhasznàlni" jo! :)

Ha meg màr àllat és maradjunk akkor most màr egészen szorosan Londonnàl, talàltam valamirt ma reggel:
A cikk szerint Londonban a vàrosi rokàk szelidülését lehet észrevenni és lassacskàn valosàgos hàziàllatokkà vàlnak. Vannak olyan csalàdok, amelyek màr hosszù évek ota gondjàt viselik a "rokàiknak". Azok meg evésidôben a bejàrati ajton valo kapargatàssal jelzik, hogy ôk is részt vennének a lakomàban. Egyébként meg ugyan néha eltûnik ez-az, de a legtöbbször csak annyi történik, hogy a fölébredô csalàd a kutya tànyérjàt üresen talàlja, a kutya fekhelyét meg rokàval teli.
Egy àllatorvos arra figyelmeztet, hogy nem helyes tàppal etetni a rokàkat Egyéként meg szociologusokk kiemelik, hogy mily' hasznos is ez az együttélés a tàrsadalomtol elidegenedett ember szàmàra.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.03.15. 23:26:05

@Rókalány: Rókákkal kapcsolatban az állatorvossal értek egyet, és nemcsak a táp milyensége miatt, hanem azért is, mert, ami vad, maradjon az. Inkább az élőhelyükre kellene vigyázni. Bár az is igaz, hogy az evolúció nem áll meg, és még az is lehet, hogy a rókának az a sorsa, hogy háziállat legyen, de azért pár ezer év múlva elég szomorú lenne, ha a gyerekek hitetlenkedve lesnék a szülőt, ha az ravaszdi, erdőlakó, tyúkrabló vörösbundásról mesélne nekik.

A társadalomtól vagy a természettől elidegenedett az az ember?
süti beállítások módosítása