Disz íz London

Egy tanulni vágyó hazánkfia kalandjai a távoli Londonban. Élettapasztalatok és pénzszerzési kísérletek a WC-tisztítástól a vibrátorok raktározásáig...

Mostanában

Utolsó kommentek

  • joco78: @amarramerre: tavolazsiatol.blog.hu :) (2013.01.21. 02:43) Nem félsz attól?
  • amarramerre: @joco78: nagyszerű :) remélem, nekünk is összejön előbb-utóbb egy hasonló utazás...addig is lássa... (2012.01.13. 21:01) Nem félsz attól?
  • joco78: @amarramerre: Köszi az érdeklődést. Amint látod, a londoni írások egy kissé elapadtak, - mostanság... (2012.01.13. 18:01) Nem félsz attól?
  • amarramerre: dejó :) szívesen olvasnék még...a keleti utakról nincsen blog? (2012.01.13. 16:12) Nem félsz attól?
  • joco78: @Mr.sebi: Hmmm... Hát igen, asszem épp ezért írtam le ezt a párbeszédet. Ha csak annyi lenne a lén... (2011.10.05. 09:46) Nem félsz attól?
  • Utolsó 20

Őket olvasom

Busz

2008.12.21. 12:00 joco78

Időzített bejegyzés.
Ez nem azt jelenti, hogy a bejegyzés 5 másodpercen belül megsemmisíti önmagát, hanem azt, hogy amikorra ez a cikk publikálásra kerül, addigra én már ülök a hazafelé tartó buszon.

Még sosem tettem meg busszal a London - Budapest távot, és igazság szerint most sem szívesen teszem. Anyagi megfontolás van mögötte, mivel a karácsonyi árfelhajtás már-már elérhetetlenné teszi a repjegy kifizetését. Hiába a 28 órás menetidő (na jó, az óraátállítás miatt csak 27), a pénz nagy úr. Bár most a buszjegy is drágább a szokottnál, de még így is töredéke a repülőnek.

Ismerőseimtől hetek óta kapom a buszos jótáncsokat. A szagok miatt kerüld a WC környékét! Hátulra ne ülj, mert ott szorosan vagytok és nincsenek karfák! Ne ülj az ablak mellé, mert a másik ülésen sokkal nagyobb tered lesz! Ülj az ablak mellé, mert így alvásnál meg tudod támasztani a fejedet!
A leghasznosabbnak az öltözékre irányuló tanácsok tünnek. Nem divatbemutatóra mész — a túlélés egyik feltétele, egy kényelmes melegítő!

Ám ami a kedvencem, az a Victorián való becsekkolás. Ahogy mesélték, az utolsó terminálnál szokott lenni a gyülekező. Érkezés egy órával korábban. Az ember beáll a várótermi sorba és várja a felszállást. Ám élelmesebb honfitársaink már a várótermen kívül, — szabálytalanul — a buszok között lesben várják a nyitást, ezzel is jogtalan előnyre téve szert.

Én meg azon kapom magam, hogy még otthon se vagyok, még a buszon sem ülök, sőt még el sem indultam, de már napokkal korábban azon szorongok, hogy a magyar utastársaimmal hogyan fogom felvenni a harcot.

A nagy túrót! Lesz ahogy lesz, görcsöljön rajta, akinek két anyja van. Nem azért jöttem Londonba, hogy hazatérve ott folytassam, ahol kijövetelemkor abbahagytam.
Ha valamit megtanultam az angoloktól, akkor az a mosoly és a laza hozzáállás.

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T.T. 2008.12.21. 17:25:04

Hát, utólag is kívánok Neked jó utat és boldog földet érést :))

aKinga 2008.12.21. 19:54:05

hát Jocó, most felment bennem a pumpa egy kicsit. A múltkór még kritizáltad a nővéremet, hogy milyen kukacos a pénzzel, aztán tessék, amíg ő 2 repjegyett vett, hogy haza jusson, addig te anyagi megfontolásból a buszt választod és még le is írod a blogodba, hogy ország világ lássa. ANYAGI MEGFONTOLÁS ÁLL MÖGÖTTE. Akkor most ki a kukacosabb?

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2008.12.23. 14:07:45

T.T.:
A busszal szerencseésen földet értünk. Köszi! :)

Kinga (és kedves Ország Világ):
Én vagyok a kukacosabb. Ki más?
süti beállítások módosítása