Disz íz London

Egy tanulni vágyó hazánkfia kalandjai a távoli Londonban. Élettapasztalatok és pénzszerzési kísérletek a WC-tisztítástól a vibrátorok raktározásáig...

Mostanában

Utolsó kommentek

  • joco78: @amarramerre: tavolazsiatol.blog.hu :) (2013.01.21. 02:43) Nem félsz attól?
  • amarramerre: @joco78: nagyszerű :) remélem, nekünk is összejön előbb-utóbb egy hasonló utazás...addig is lássa... (2012.01.13. 21:01) Nem félsz attól?
  • joco78: @amarramerre: Köszi az érdeklődést. Amint látod, a londoni írások egy kissé elapadtak, - mostanság... (2012.01.13. 18:01) Nem félsz attól?
  • amarramerre: dejó :) szívesen olvasnék még...a keleti utakról nincsen blog? (2012.01.13. 16:12) Nem félsz attól?
  • joco78: @Mr.sebi: Hmmm... Hát igen, asszem épp ezért írtam le ezt a párbeszédet. Ha csak annyi lenne a lén... (2011.10.05. 09:46) Nem félsz attól?
  • Utolsó 20

Őket olvasom

Squat party

2008.11.04. 05:30 joco78

Ha vannak jó bulik, akkor a squat partyk általában azok.

Ezek is bármilyenek lehetnek, függően attól, hogy milyen a közösség, és milyen zenére, bulira van igény. Ami a hely szolgáltatásait illeti (pl. DJ-szett, hangfalak, a hely kényelmi berendezése) bizony ez is meghaladhatja a hivatalos partyhelyszínek színvonalát. Persze nem ez a gyakori, sokkal inkább a szedett-vedett cuccokból összeállított kép a jellemző. De a rendezők (akár ott lakók, akár meghívottak) gyakran nem adnak lentebb az igényességükből, és hozzák a saját cuccaikat, a fény- és a hangtechnikát, a projektorokat és lámpákat, így egy nagyon furcsa közegben találhatja magát az ember.
Miközben profi zenészek, profi eszközökön játszanak, bedeszkázott ablakú házban van a party. A WC olyan, amilyet utoljára csak a Trainspottingban láttam, de egy emelettel feljebb, amit a ház squatolói használnak, már minden tiszta és ápolt.
A bútorok, ülő és fekvő alkalmatosságok szintén guberáltak, de ne feledjük, hogy ebben a társadalomban sok olyan dolgot is kidobnak, amiért mások egy boltban sok pénzt kifizetnének! A ruhatár ingyenes, tulajdonképpen mindenki oda dobja le a kabátját, ahova tudja. Így leginkább a hátsó fotelek és heverők jönnek szóba. A szervezők bárt is üzemeltetnek, természetesen nyomott árakon.
MC Kemon

A belépés egyébként nem igyenes. Úgynevezett adomány van, ami ez esetben £4. Aki nem tud annyit adni, az bejöhet kevesebbért, de lehet, hogy a bejáratnál majd csúnyán néznek rá. Ebből a pénzből a rendezők magukat támogatják, de ez inkább csak amolyan bekerülési költség.


Partyarcok I. (Jocó és Jácint)

A party híre általában szájhagyomány útján terjed, de bevetnek kézről kézre terjedő flyereket és matricákat is. Ezek minősége és kivitele is gyakran megdöbbentő, sok hivatásos kreatív szakembert lemosnának a színről. SMS-ek és emailek száguldoznak egy meghatározhatatlan, de valahol mégis határozott körön belül. Ám a legtöbb ember úgy jön el, hogy az utolsó pillanatban "véletlenül" hallotta valakitől, hogy valahol lesz valami. A vicces az, hogy több ilyen helyzetet felidézve végül mindenki ott volt, akinek ott kellett lennie - köztük évek óta nem látott ismerősök, akikről a helyszínen kiderül, hogy egymásnak is ismerősei.

A most szombati squat buli itt volt Shadwellben, a lakóhelyünktől 5 percre. Bár a szervezők között nem voltak magyarok, de végül mégis úgy alakult, hogy a kb. 80 fős közönség közel fele magyar volt. Ezt mondjuk szándékosan se sikerült volna ilyenre tervezni. Én eredetileg a Kata és Bence szülinapjára készültem - majd szombat este beülünk valahová alapon. Aztán bevártuk a barátaikat, aztán az én barátaimat, persze egy részük még hezitált, hogy akkor jöjjenek-e. Ám egy másik barát hozzájuk keveredett, aki már tudta, hogy végül ebben a buliban fog kikötni, így aztán hozta magával a többieket.
Jött még Guffy barátom, aki Brigthon és Madrid után csak néhány napja kezdte meg a londoni létezését, így az evidens volt, hogy jönni fog. Csak úgy mint Jácint, aki viszont ezen a hajnalon fejezte be a londoni pályafutását, így rögtön a buliból ment tovább a reptérre.

Bőven éjfél után is még potyogtak be emberek. Begurult M. Brixtonból biciklivel, majd nem sokkal utána G. ugyanonnan, de tömegközlekedve. 


Partyarcok II. (Nem lát, nem hall, nem beszél)

Gyönyörű kis csapat voltunk, különösen a vége felé. Hajnal négy körül a buli még tartott, csak nekünk lett végünk, ezért elindultunk hazafelé. Az talán sokat elárul, hogy egy nappal később megkérdeztem Alvint, a lakótársamat, hogy ő mikor keveredett haza, amire azt felelte, hogy mi bizony együtt jöttünk haza, nem emlékszem? És tényleg. Vidám magyar nóta hangjai szálltak a shadwelli háztetők felett, csak azt nem sikerült elsőre eltalálni, hogy az épületnek a jobb vagy a bal oldali szárnyában szokott lenni a lakásunk. Aztán még felraktam Jácintot a buszra, kivettem a kezéből a cideres dobozt, mondván maradt még elég a szervezetében, meg aztán a  tömegközlekedésben az amúgy is tiltva vagyon.

Még ezzel a lendülettel visszabattyogtam a buliba - első nekifutásra úgysem sikerült megtalálnom a mackófelsőmet. Meg is lett, majd azt magamhoz ölelve egy fél órácskára meghunytam egy terem széli fotelben. Ismét összegereblyéztem magam, és a zajló partyt végleg magam mögött hagyva hazabattyogtam. Érkeztemkor Guffy még javában előadást tartott a Klári és Robi ajtajában állva.

Mondom, akkor már 5 óra elmúlt és nekünk hamarosan kelnünk kellett, hogy elérjük majd a 10:30-as ingyenmozit. De ez már megint csak egy másik történet.

13 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Jacint Nagy 2008.11.04. 10:50:13

ŐŐŐ...ez tenyleg így volt???!!!
:) koszonom!!!

Rokalany 2008.11.04. 12:45:27

Ez igy szépen is hangzik:
lakàshoz valo jog,
nincsen hajléktalan-tömeg az utcàn,
mulatozàs...
De vajon a squatolok milyen àllapotokat hagynak maguk utàn, amikor kitelepitik ôket?

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2008.11.04. 12:57:22

Na fasza.
Roppant elégedett voltam magammal, hogy két ilyen írást viszonylag rövid idő alatt kicsikartam magamból. Az egyiket (ezt) rögtön időzítőre is tettem, hogy majd csak délután jelenjen meg, had örüljenek azok is, akik napjában többször klikkelnek ide. Igen ám, de a hajnali kómás állapotomban 17:30 helyett 5:30-at sikerült begépelnem. Így aki reggel nézett rá a blogra, rögtön látta mind a kettőt. Hurrá.

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2008.11.04. 13:01:41

Rókalány:
Gyakran azért telepítik ki őket, mert már nagyon el akarják bontani az épületet, mert az kell egy szebb, nagyobb ház számára. Ez esetben nem számít.
Egyébként a squatolóknak van hivatalos érdekvédelmi szervezete, meg mindenféle kiadványaik is, no meg ott vannak a kommunisztikus (nem kiforgatni!) állapotok, így nem tartom gyakorinak, hogy leszedálva adnák át az épületet.

Timi 2008.11.04. 13:57:00

Jocó!
Ne beszélj csúnyán!
Csodálkoztam egyébként, hogy 5.30-kor még egy ilyen hosszú írás, mondom, nem alszol ilyenkor? aztán panaszkodsz, hogy fáradt vagy? :)
mackófelső... :)))

Mackófelső 2008.11.04. 19:39:36

Timi: Igen anyu!

Egyebkent napi 12 orakat tolok, fel 7-kor kezdek es este 10-kor vegzek. Mindehhez szukosen szamitva 2 ora utazas jon meg, ugyhogy ami marad, az is keves az alvasra. Bocsanat, hogy hajnalban irtam ket bejegyzest.
Szoval, ennek tudataban lehet szemrehanyni, aztan meg heteket varni az ujabb blogbejegyzesre.
Es ezt nyugodtan veheted fenyegetesnek!

Timi 2008.11.04. 21:00:06

Drága.
Meglepett örömmel vettem tudomásul, hogy éjjel is, majd hajnalban is született egy-egy új bejegyzés.
Ne tessék fenyegetni! :)

Regina 2008.11.04. 21:48:47

Számomra ez teljesen új információ. (A napi 2 bejegyzés is... :-)) Komolyan mondom, kevésszer találkozom a civilizáltság ilyen fokával. És működik. London plusz 1 pont! :-)

Tárgyi tévedés · http://www.thisislondon.blog.hu 2008.11.08. 02:25:18

Gabriel barátom nehezményezte, hogy komolyabb tárgyi tévedést talalált az írásban, de arra már nem vette a fáradságot, hogy ezt közzé is tegye.

Szóval, amit a £4-os belépővel kapcsolatosan írtam, az tévedés. Valóban adománynak (donation) hívják, mégpedig azért, mert ilyenkor a befolyt pénzt teljes egészében valamilyen előre meghatározott jótékony célra fordítják. Állítólag most is ki voltak nyomtatva erről a szórólapok, csak a jegyárus (és egyben az egyik szervező) srác elfelejtette kiosztani őket.

Ami a lényeg, hogy így a rendezvény teljes egészében nonprofit, sőt inkább még az van, hogy a szervezőknek a saját energiáikat is bele kell tolni ahhoz, hogy működjön a rendezvény.

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2008.11.20. 11:21:00

Tettem fel három új képet.
Ezek csak most jutottak el hozzám.

Petya 2008.12.01. 22:53:12

vegre egy ujabb kep rolam, amin sor es cigi van a kezemben es keszen vagyok, mint a mateklecke. Nem baj az arcfestek javit a helyzeten:)

Mateklecke 2008.12.02. 00:47:18

Tényleg van hasonlóság... :)
süti beállítások módosítása