Disz íz London

Egy tanulni vágyó hazánkfia kalandjai a távoli Londonban. Élettapasztalatok és pénzszerzési kísérletek a WC-tisztítástól a vibrátorok raktározásáig...

Mostanában

Utolsó kommentek

  • joco78: @amarramerre: tavolazsiatol.blog.hu :) (2013.01.21. 02:43) Nem félsz attól?
  • amarramerre: @joco78: nagyszerű :) remélem, nekünk is összejön előbb-utóbb egy hasonló utazás...addig is lássa... (2012.01.13. 21:01) Nem félsz attól?
  • joco78: @amarramerre: Köszi az érdeklődést. Amint látod, a londoni írások egy kissé elapadtak, - mostanság... (2012.01.13. 18:01) Nem félsz attól?
  • amarramerre: dejó :) szívesen olvasnék még...a keleti utakról nincsen blog? (2012.01.13. 16:12) Nem félsz attól?
  • joco78: @Mr.sebi: Hmmm... Hát igen, asszem épp ezért írtam le ezt a párbeszédet. Ha csak annyi lenne a lén... (2011.10.05. 09:46) Nem félsz attól?
  • Utolsó 20

Őket olvasom

Embervadászat

2008.09.26. 11:40 joco78

Ismét új munkahely. Illetve régi. Vagyishát új, ami régi helyen van. De ez sem igaz.

Szóval, az úgy volt, hogy van a College of Fashion az Oxford Circus mellett, ahová az augusztusi hazaruccanásom után már nem tudtam visszamenni, mert addigra átszervezték az egész rendszert. Aztán jöttek az egynapos lapraszerelések, aztán a Peter Jones féle szőrös gyerek papucsok (nem, ne tessék kiforgatni, itt most tényleg nem a szőrös gyerekekről esik szó).
Majd három nap betegszabi egy szolidabb influenzával és újabb egy-egy nap lapraszerelés. Azt hiszem, ha a múlt héten nem jelentek beteget, akkor most életem végéig a Peter Jones raktáraiban bolyonghatok gyerek papucsokat és női fehérneműket rendezgetve.

Hétfőn már az Earl's Court Exhibition Centerben, ahol szép magyar szóval, expókat szoktak tartani, naszóval ott szedtem darabokra és csomagoltam bubis fóliába, szállításra készre egy teljes olasz konyhabútorstandot (ez egy szó?).
Kedden reggel a Waterstone's könyvkiadó egyik boltjában próbáltam a könyveket szétválogatni fictionre és non-fictionre. Ha ezek után néhány angol kiskamasz úgy nő fel, hogy a tudatában a Brisingr című sárkányos-lovagos regény színtiszta valóság, akkor az valószínűleg majd nekem köszönhető.

Történt tehát, hogy az Oxford Streeten a divatsuli egy másik, távolabbi épületében az egyik dél-afrikai munkaerő hazafelé vette az irányt, így a helyén tátongó űrt most velem próbálják befoltozni. Örülök, hogy visszakerültem ebbe a közegbe, illetve még feljebb is kapaszkodtam a főiskolai szintről egész az egyetemig. Persze itt is csak ajtónálló, recepciós-féle munka van, de legalább értelmiségi, angolul beszélő arcokkal körülvéve. Ráadásul délután 2-től 10-ig, ami az én karakteremnek igencsak kényelmes, mert így nyugodtan lehet a lakótársakkal hajnalig tartó beszélgetésekbe és bulikba bocsátkozni, valamint egy rakás napi teendőt még 2 előtt elvégezni.

Ettől a University of the Arts London mégis csak az Oxford Streetről nyíló egyik utcában van, így az egy órás szünetemben nem nagyon sétálhatok máshová, mint a környékre, ami eddig sem volt a szívügyem. Milliónyi ember, tébolyodott turisták és megszállott vásárlók mindenhol. Így a legújabb szórakozásom, hogy a járda szélén keresek egy betonpadot, leülök és mozizok.

Köröttem a forgatag, mindenki siet valahová. Az emberek fantasztikus akciókat vadásznak és határidős leárazásokat próbálnak még az utolsó pillanatban elkapni. Viszont ami még izgalmasabb, hogy vannak, akik rájuk is vadásznak. Nem csak a légypapírként funkcionáló kirakatokkal, hanem személyesen is. Járókelőnek álcázott, civil ruhás eladók szólítanak le gyanútlan áldozatokat, és angolos, felszínesnek tűnő beszélgetéseken keresztül  próbálják őket rávezetni arra, hogy milyen az a sminkkészlet, ami minden korszerű igényt képes kielégíteni, ráadásul akciós, de sajnos már annyira kevés van belőle, hogy a boltba már nem merik kirakni, mert egyrészt pikk-pakk elkapkodnák, másrészt könnyen méltatlan kezekbe kerülne, ezért azt inkább személyesen csak Neked, csak most, mert látom, hogy Te nem vagy olyan, mint ezek itt. Szóval érted.

Minden nap egy órás viktimológiai tanulmányút. A tömeg figyeli a kirakatokat, őket figyelik az embervadász ügynökök, mindannyiukat figyelem én - mindezek fölött pedig a mindent látó, Londont behálózó CCTV kamerarendszer. Ez aztán igazolást ad minden hajszolt fogyasztónak, hogy elmondhassa: Nekem nincs üldözési mániám, engem üldöznek!

26 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Guffy co. 2008.09.27. 00:47:34

öööŐŐŐ...

Hát ezen még gondolkodom egy sort...

Mbraun 2008.09.27. 01:17:23

Jaj meg mindig a vasarlasnal tartunk.(Pocsek Aruk Foruma..?) Nekem meg mindig a parfum shopok sokkolnak.Szerintem kamu a cucc amit arulnak mert minden mindig sale-n van, es hatalmas az arkulonbseg mondjuk ugyanazon a parfum kozott es amit a Bootsban (High St. Kensington mellett van egy hatalmas parfumeria boltjuk) arulnak. Az emberfogok kozul pedig aki nem jonnek be senkinek szerintem az alapitvanyos "osszeirok". Azt mindenki utalja es probalja elkerulni kikerulni a Hajj Sztriten.
Ja a CCTV egyertelmuen csak porhintesnek tartom. A stop and search is csak olyan puder intezkedes,amibe sikerult mar reszt vennem. Aki tenyleg tervez valamit ilyen dolgok nem fogjak megallitani, de ezen nem akarok gondolkodni. Nagyon sokaig a King`s Crosstol ingaztam. Biztonsag relativ fogalom, szallj fel egy ejszakai buszra hajnal 1 utan tobb elmenyed lesz mint gondolnad, nemcsak a dilis ejszakai buszvezetok miatt....

peti (ex peti) 2008.09.27. 08:55:16

Miért nem figyeled a kamerákat is, akkor te lehetnél a lánc végén. Próbáld a szemed sarkából figyelni, és akkor a kamera nem fogja észrevenni, hogy figyeled. ;)
A sok soppingoló embert én sem értem igazán. Egész nap nyomulnak, vásárolnak, költik a pénzt. És még képesek dolgozni is azért, hogy megkeressék azt a pénzt, amivel megvásárolhatják, hogy áldozatokká válhatnak. Dráma ez, én mondom.

mig8 2008.09.27. 08:59:59

Na, még csak ez hiányzik Budapestről! Azt hittem, hogy nincs rosszabb, mint az alapítványos összeírók. Tévedtem, van. Ez a stop & search dolog kifejezetten undorító!

Az alapítványosokról. Egyébként tényleg fontos az, amit az alapítványok csinálnak (rákos gyerekeért, stb), de az kifejezetten felháborít, hogy ennyire pénzéhesek. Azért van az adó 1%-a, én azt utalom egy alapítványnak. Mondjuk lehetne 1+1% is és akkor kettőnek tudnám utalni...

peti (ex peti) 2008.09.27. 09:04:12

Sebaj, azt mondják, hogy majd a jön a credit crunch, és rendet tesz. (Aki nem tudná, a credit crunch az egy újfajta ropogós süteményféleség, amit hitelre adnak. Van még olyan is, hogy credit munch, ami sült csirkecomb vagy rántott hal, ugyancsak hitelre.)

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2008.09.27. 09:26:28

peti (ex):
A credit crunchon fetrengtem :D
Most már csak egy kis (karácsonyi) dalocska hiányzik, amely arról szólna, hogy milyen ritka és mennyire különleges dolog a credit crunch, és mennyire szerencsések azok az emberek, akiknek részül lehet benne.
Boldog világvégét!

peti (ex peti) 2008.09.27. 09:36:13

Húsvétra pedig ott van a credit munch! Ezt se felejtsd el.

peti (ex peti) 2008.09.27. 09:44:12

OFF
Flashback egy előző posztodra:
thisislondon.blog.hu/2008/09/04/szigetorszag_iii

Múlt héten beköltözött két olasz srác a volt szobádba. Tegnap este nézem, milyen póló virít a ruhaszárítón: SZIGET.
:)
ON

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2008.09.27. 10:16:58

Peti (ex):
Lehet, hogy az olaszok is olvassák a blogomat???

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2008.09.27. 11:43:46

Guffy co.:
Ekezetek nelkul eleg nehez.
Akkor most mit gondolkodsz? Még egy sort vagy még egy sört?

mig8 2008.09.27. 19:30:46

CCTV - nem ez véletlenül a kínai állami televízió rövidítése is???

Guffy co. 2008.09.27. 23:15:30

mig8:
megvan, leleplezteted - gartulálok. Az a sok "mocskos sárga tetű" (figyelem! idézet a Kincs ami nincs c. filmből) behálózta a kameráival a fejlett nyuagtot (figyelem! idézet nem to'm honnan) hogy aztán behálózzák őket az olcsó izéikkel.

Mindig tudtam, hogy egyszer az egyik összeesküvés elméletem rátapint az igazságra!

joco78:
nÁlam vannak Ékezetek. tehÁt mikor isszom egy sÖrt van idŐm gondolkodni egy sort. És lÁtod milyen termÉkeny vagyok.
(helyes megfejtés esetén legközelebb a központozást variálom meg)

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2008.09.27. 23:34:32

Guffy co.:
Most éppen a betűrendet variáltad meg. De én résen vagyok, észrevettem!

mig8:
Tényleg leleplezted. Köztünk vannak.

Guffy co. 2008.09.28. 03:19:19

joco78:
csak az rejtjelezés miatt - végett.
bár nem vagyok biztos, hogy a műholdjaik nem látnak bele az agyunkba. Elég csak rákapcsolnod a (nem mondom ki a nevét) állami televízióra, és azon keresztül sugárzott hullámok beszivárognak az agyadba, egyrészt persze manipulálnak, hogy vásárolj a (nem mondom ki a nevét) piacon, másrészről pedig a hullámok rácsatlakoznak az agyi hullámokra, és mennek vissza a műholdra. De én kicseleztem őket: sokszor gondolok másra, mint amire kéne. Aztán ezt rakják össze... Nekem aztán hunyoroghatnak, nem veszem be a mocskos kis trükkjeikket

mig8 2008.09.28. 08:04:33

Egy menekülési útvonal azért van. A CCTV adása 10 másodperces késéssel követi a felvételt (nem lehet Kínában élőben közvetíteni). És ez a tíz mp sokmindenre elég... Hahahaha! :-)

Timi 2008.09.28. 10:12:19

Ez van, amikor 3-4 ffi, velük együtt a fantazmagóriájuk is átveszi az uralmat a kommentek felett...
Srácok. Az OPNI-t felszámolták, tudtátok? :)

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2008.09.28. 11:24:34

Mondjuk, az se véletlen, hogy az OPNI-t felszámolták. (Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet - nekem utána kellett nézni.)
Szóval, emögött is bizonyos csoportok határozott érdekeit vélem felfedezni.
Milyen színe is volt annak a bizonyos Lipótmezei háznak? (Ki ne mondd!)
Na ugye! Ezen is érdemes elgondolkozni.

Ádám 2008.09.28. 16:17:37

Jocó, mondjuk ki nyugodtanm ez őgyis kedvenc témám. A zsidó karvajtőkének köszönheő a veszte a hatalmas ősfás és kiemelkedően jó helyen lévő telek miatt, túl a régi műemlékszintű ingatlanon. Sok más kórházzal együtt. Hála a zsidó pártnak (szdsz) és a hozzá közel álló benfenteseknek, akik átlógank a (volt) kommunista pártba is, ami úgy változott meg a rendszer után, hoyg kiradírozott egy betűt a nevéből. Orvos családból származóként ez elég érzékeny pontom. A sárga épület vs sárga csillag analógiád meg jó kis észrevétel. Amúgy egyik fő okom, hogy itt vagyok, az eszkép from Zsidólandia (Hungári helyett). Borzalmas, ami már otthon megy miattuk! Már plakátot alig látni normális magyar orral. Legutóbbi otthonlétem alatt sokkoltak az óriásplakátokon szereplő csókos statiszták és modellek orrai és körszakáll+kopasz fejei. Gusztustalan szeparatizmus és őslakos kierekesztés. :)

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2008.09.28. 17:24:22

Ádám
és mindenki:

Ezt a legutóbbi fenti bejegyzést intő példaként itthagyom, de minden hasonlót a jövőben törölni fogok!

Ebben a blogban nincsen helye politikának, zsidózásnak, vagy bármilyen otthoni közbeszédet idéző beszólásoknak. A véleményed és annak stílusa távol áll tőlem, nem érzem, hogy szívesen vitatkoznék veled. Ha mégis, akkor azt máskor és máshol, más körülmények között.
Megtisztelő, hogy olvasod és kedveled a blogomat, de kérlek fogadd el, hogy a további hozzászólásaidat nem veszem szivesen.
Ha keresel, akkor az iWiWen keresztül könnyen megtalálsz, de kérlek, hogy a blogot hagyd ki! Köszönöm.

Többiek:
Kérlek, hogy zárjuk le ezt a témát és hagyjuk hozzászólások nélkül a legutóbbi hozzászólást. Tegyünk pontot a végére, vannak más fórumok, ahol ilyesmire nagyobb igény van. Ez nem az.

Pont.

Rokalany 2008.09.29. 09:01:17

Az Intézet a felnôtt-oktatàson még nem gondolkodott el? Vagy az màr belàthatoan több zavart hozna, mint eredményt?

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2008.10.02. 20:42:03

peti (ex):
Na ezt kapd ki!
A keresokifejezesek kozott, amik alapjan a blogomra ratalalnak, ott szerepel a "mit+jelent+a+credit+crunch" kifejezes.
Hat, ha valaki a mi kommentjeinktol okosabb lett... :DDDD

peti (ex peti) 2008.10.02. 21:32:12

Végülis nem árt, ha tudják az emberek...
Egyébként email-ben feltett kérdésedre válaszolva: A subject alatt a cc nem a Credit Crunch rövidítése, de sok köze van hozzá. A cc azt jelenti, hogy Carbon Copy. Ez eredetileg onnan származik, hogy amikor az ősi honfoglaló magyarok megpróbálták lemásolni (innen a copy) ennek a süteménynek a receptjét, túl sokáig sütötték, ezért az szénné égett (innen a carbon).

peti (ex peti) 2008.10.02. 21:36:19

Mielőtt még valaki szólna, hogy miért van angol neve egy magyar kifejezésnek, elmondom:
Az angol nyelv valójában a magyar nyelv egy ősrégi változata, amit a korok folyamán eleink továbbfejlesztettek. Ezért nem hasonlít rá egyáltalán.
Amíg mi, magyarok meg nem érkeztünk a Kárpát-medencébe, az emberek még egyáltalán nem tudtak beszélni ezen a kontinensen. A beszéd mint olyan a magyaroktól származik.

Timi 2008.10.03. 09:27:50


Cáfolom a fenti kijelentést. Hogy nem hasonlít rá egyáltalán

Ha már az antropológiában ilyen mélyen vájkálunk, újra át kellene gondolni, hogy ha az angol nyelv a magyar ősrégi változata, és ha míg a magyarok nem érkeztek meg a Kárpát-medencébe, addig a kontinensen senki nem beszélt nyelveket. De ugyebár az angolok kontinensen kívüliek. Vajon a lemeztektonikának tulajdonítanak-e valamilyen szerepet? Megálltak az ősök a frank birodalom partjainál, várták, hogy a földrészek közeledjenek egymáshoz, és hopp, átugrottak innen oda? És a nyelv így terjedhetett?

Kutatások szerint egyébként a mai napig használatban vannak a közös eredetre utaló szavak, többek között a chips-csipsz (beszédhibások ismerkedős szövege), illetve a cheese-csíz, hi-háj szavainkban, ugyebár.


Van egy mondás. Fiam, ha okosságot nem tudsz írni, hülyeséget ne írjál!
:)

peti (ex peti) 2008.10.03. 11:18:36

Timi: Miért ne?
Valamint azonnal adódik a másik kérdés is: akkor te miért írsz hülyeségeket? ;)
Harmadik kérdés, ami valószínüleg csak bennem merült fel: miért kell mindig komolynak lenni és okoskodni?
(Kérdés Jocónak: "Why so serious, son?" ;) )

Na elég most már a kérdésekből, válaszokat akarok!

Timi 2008.10.03. 12:18:08

Peti:
1. Egyetértünk.
2. Miért ne?
3. Nemcsak benned, és nem kell.

Világos és érthető válaszokat kaptál remélem :)
süti beállítások módosítása