Disz íz London

Egy tanulni vágyó hazánkfia kalandjai a távoli Londonban. Élettapasztalatok és pénzszerzési kísérletek a WC-tisztítástól a vibrátorok raktározásáig...

Mostanában

Utolsó kommentek

  • joco78: @amarramerre: tavolazsiatol.blog.hu :) (2013.01.21. 02:43) Nem félsz attól?
  • amarramerre: @joco78: nagyszerű :) remélem, nekünk is összejön előbb-utóbb egy hasonló utazás...addig is lássa... (2012.01.13. 21:01) Nem félsz attól?
  • joco78: @amarramerre: Köszi az érdeklődést. Amint látod, a londoni írások egy kissé elapadtak, - mostanság... (2012.01.13. 18:01) Nem félsz attól?
  • amarramerre: dejó :) szívesen olvasnék még...a keleti utakról nincsen blog? (2012.01.13. 16:12) Nem félsz attól?
  • joco78: @Mr.sebi: Hmmm... Hát igen, asszem épp ezért írtam le ezt a párbeszédet. Ha csak annyi lenne a lén... (2011.10.05. 09:46) Nem félsz attól?
  • Utolsó 20

Őket olvasom

Smink

2008.01.20. 13:41 joco78

A londoni tube (ejtsd: metro) egyik jellegzetessége, a magát sminkelő angol nő.

Amikor először láttam ezt a nyíltszíni sminkelést, nagyon meglepődtem - azt hittem, egyedi esetről van szó. Azóta tudom, hogy nem. Gyakorlatilag szerelvényenként akad legalább egy olyan hölgy, aki a környezetére fittyet hányva (tényleg, a fittyet hogy mondják angolul?) előpakol a kistáskájából, és a zavar minden jele nélkül elkezdi felrakni az aznapi vakolatréteget az arcára. Egyébként ez nem csak a reggeli járatokon, hanem este is megfigyelhető, amikor őnaccsága buliba, vállalati partira, vagy épp a szeretőjéhez készül. Hogy ez mennyire így van, azt igazolja az a számos beszélgetés, amit utazás közben mobilon folytatnak egy másik szerelvényen magát vélhetően szintén sminkelő barátnőjükkel.


A szocializáció egy sajátos jelenségéről van itt szó, ahol a női praktikák elsősorban nem anyáról lányára, hanem utasról utasra terjednek.
Az elmúlt fél év alatt férfi létemre én is rendkívül sok fortélyt ellestem. Tudom már, hogyan kell mozgó szerelvényen az alapozót gyorsan és egyenletesen felvinni, a szemhéjat ízlésesen kihúzni, a szempillákat kipöndöríteni, valamint a száj szélét diszkrét rúzsréteggel végigfuttatni.
Ám van olyan akrobatikus elem, amit még gondolatban is nehezemre esik végigcsinálni, annak ellenére, hogy már ezt is láttam saját szememmel.

Ez pedig a körömlakkozás. A lakkréteget ugyebár hosszanti irányban, határozott mozdulatokkal kell felvinni, különben az csúnya lesz, és előbb-utóbb töredezetté válik. A mozgó szerelvény mellett további kihívást jelent a művelet közbeni le- és felszállás, valamint a könyökhajlatba akasztott csomagok, amelyekről már gyanítom, hogy nem is akadályként, hanem az egyensúly megtartására szolgálnak.

Megfigyelésem alapján az angol nőknek is csak két kezük van, ám lényegesen több dolgot képesek azokkal egyidejűleg elvégezni. De maradva a körömlakkozásnál, egyik kézben a körömlakk és a lecsavart kupak, a másikban az ecset, amivel úgy kell az üvegcsét tartó kéz körmeit kipingálni, hogy közben ne boruljon ki a körömlakk.

Az itt eltöltött számos év kevésnek tűnik ezek elsajátításához. Asszem, ehhez ide kell születni.

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EST 2008.01.23. 23:35:19

Szia Jocó!
Villamoson körmöt festő lányokat Göteborgban is láttam. Nagyon profik voltak, kb 3 megálló alatt kifestettek a körmüket, majd le is szálltak.

De ha jobban belegondolok, Angelus idején egyszer én is rá voltam kényszrítve a vonaton sminkelésre és körömlakkozásra. A mozgás nem rontott sokat az eredményen, mivel egyébként sem tudok sminkelni. A többi utas meg nem érdekelt, ez épp a lázadó korszak volt.

esclave de boulot 2008.12.02. 12:20:52

Parizsban es sokszor lattam sminkelo noket a metron, RER-en. Eloszor ledobbentett, utana mar eszre sem vettem.
süti beállítások módosítása