Disz íz London

Egy tanulni vágyó hazánkfia kalandjai a távoli Londonban. Élettapasztalatok és pénzszerzési kísérletek a WC-tisztítástól a vibrátorok raktározásáig...

Mostanában

Utolsó kommentek

  • joco78: @amarramerre: tavolazsiatol.blog.hu :) (2013.01.21. 02:43) Nem félsz attól?
  • amarramerre: @joco78: nagyszerű :) remélem, nekünk is összejön előbb-utóbb egy hasonló utazás...addig is lássa... (2012.01.13. 21:01) Nem félsz attól?
  • joco78: @amarramerre: Köszi az érdeklődést. Amint látod, a londoni írások egy kissé elapadtak, - mostanság... (2012.01.13. 18:01) Nem félsz attól?
  • amarramerre: dejó :) szívesen olvasnék még...a keleti utakról nincsen blog? (2012.01.13. 16:12) Nem félsz attól?
  • joco78: @Mr.sebi: Hmmm... Hát igen, asszem épp ezért írtam le ezt a párbeszédet. Ha csak annyi lenne a lén... (2011.10.05. 09:46) Nem félsz attól?
  • Utolsó 20

Őket olvasom

S A L E

2008.01.20. 18:34 joco78

Gabriel barátom szerint a világnak nem vége lesz, hanem széle. Pontosabban: SALE. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a karácsony utáni leárazások, amik kapcsán minden egyes kirakatra kiírják hatalmas betűkkel, hogy sale. És ha ez még nem lenne elég, akkor számos helyen még az a felirat is olvasható, hogy "Utolsó napok!".

Szintén Magyarországról indulva Gabriel eljutott egészen a divat kapujáig. Recepciós az Oxford Circus tövében, a College of Fashion nevű suliban - és mi ez, ha nem a divat kapuja? A londoni divatcentrumnak állandó emberforgatagában majdnem képtelenség az árral szemben menetelni. Körben és végig az Oxford Streeten világmárkák képviseltetik magukat, ide tér be minden turista, és vesz magának irdatlan összegekért valami apró hacukát, amit majd otthon mutogathat, hogy ezt bizony ott vette, igen-igen ott, az Oxford Circusön.
Gabriel egyébként nem kíván mindebből részt venni, ő megtorpant a kapuban, jól érzi ott magát, és egy lépést sem hajlandó beljebb lépni.

A karácsonyi őrületet csak a karácsony utáni őrület képes felülmúlni. Angolszász területen a karácsony az karácsony napjaira esik, nem úgy, mint mifelénk, ahol már 24-én este jön a Jézuska. Itt csak 25-én kezdenek karácsonyozni és 26-án ajándékozni.

Tehát 26-án hajnalban már nyitnak is a boltok, a kirakatokban a fantasztikus leárazásokat ígérő feliratokkal. Még tart az ünnep, de már tömegek ostromolják a multikat. Hajnal 5-kor eldördül a startpisztoly és a megvadult, egymást taposó sáskák lezabálnak mindent a polcokról, mielőtt azt a társuk kaparintaná meg.

Állítólag legutóbb volt is nagy botrány, mivel az egyik bolt megszegte az iratlan törvényt, és már hajnal 1-kor kitárta kapuit.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása