Disz íz London

Egy tanulni vágyó hazánkfia kalandjai a távoli Londonban. Élettapasztalatok és pénzszerzési kísérletek a WC-tisztítástól a vibrátorok raktározásáig...

Mostanában

Utolsó kommentek

  • joco78: @amarramerre: tavolazsiatol.blog.hu :) (2013.01.21. 02:43) Nem félsz attól?
  • amarramerre: @joco78: nagyszerű :) remélem, nekünk is összejön előbb-utóbb egy hasonló utazás...addig is lássa... (2012.01.13. 21:01) Nem félsz attól?
  • joco78: @amarramerre: Köszi az érdeklődést. Amint látod, a londoni írások egy kissé elapadtak, - mostanság... (2012.01.13. 18:01) Nem félsz attól?
  • amarramerre: dejó :) szívesen olvasnék még...a keleti utakról nincsen blog? (2012.01.13. 16:12) Nem félsz attól?
  • joco78: @Mr.sebi: Hmmm... Hát igen, asszem épp ezért írtam le ezt a párbeszédet. Ha csak annyi lenne a lén... (2011.10.05. 09:46) Nem félsz attól?
  • Utolsó 20

Őket olvasom

Mesés kilátás

2007.11.03. 17:58 joco78

Biztosan sokan emlékeznek még a Mary Poppins háztetős jeleneteire, a kéményseprős kalandokra. Ha kéményseprőkkel nem is találkoztam, de már többször volt szerencsém London felülnézetében gyönyörködnöm.
Ez először Canary Wharf egyik felhőkarcolójából adatott meg, de onnan még nem fényképezhettem. Ám most Chelsea szívében, ahol dolgozom a cégépület tetején egy tetőkert van kialakítva. Még szeptemberben elkezdtem kijárogatni, ám a hidegnek és a gyakori esőnek köszönhetően ma már egyre kevésbé. A szigorú cégszabályok gondolkodásra késztettek, hogyan tudnám a szünetben fényképezőgépemet felcsempészni. Aztán rájöttem, a legtisztább, ha szólok a főnökeimnek, mit is akarok. Egy vidám pillanatában elkaptam a manageremet és feltártam előtte titkos vágyamat - és lássanak csodát, sikerült. Persze körbejárta a biztonságiakat, elmondta mindenkinek, mire készülök, nehogy azt higyjék, ipari kém vagyok (sárga kukás mellényben) és a raktárat akarom belülről fotózni. Az egyik biztonsági őr a háta mögött csak mosolyogva legyintett, mondván, ma már minden második telefonban van kamera, úgyhogy, aki akar, az akár filmet is készíthet.

A Peter Jones raktárépülete egyébként nem magasabb, mint a környező épületek, mégis ezt kár lett volna kihagyni. A teljesség igénye nélkül, íme néhány fotó:


Kéménymesék


Royal Albert Hall



London felett az ég


Londoni háztetők


Canary Wh
arf


Kéménymesék 2.


A mindent látó szem

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xstranger 2007.11.03. 20:52:34

Az a negy kemeny a Battersea Park Power Station. Ismeros lehet a Command & Conquer szamitogepes jatekbol. Valamint szamtalan mas helyrol ahol szukseg volt valami "ipari" kornyezetre. A Victoriarol a vonat mellette megy el Clapham Junction fele, erdemes rola par kepet csinalni a Temzevel egyutt.

A London Eye-ra is erdemes felmenni ha felulrol akarsz fotozni. Meglepoen magas. Oyster Carddal ketott fizet egyet kap van.

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2007.11.03. 21:00:27

Jaja, köszi. A fotók már több, mint 1 hete készültek. A PC-s játékokban nem vagyok otthon, de épp tegnap jártam a Victoria környékén. És azon agyaltam látva közelről a kéményeket, hogy de kár hogy nincs nálam a gépem.
De sebaj, ami késik, az nem jön időben.
A London Eye még várat magára. Egy kicsit sokallom, meg tüntetek is a turista lét ellen.
Amúgy meg ha majd kijön valaki, akit lehet idegenvezetni, akkor majd jól "Eyerevételezzük" Londont..

bea · http://www.helsingortales.blogspot.com 2007.11.05. 11:58:26

azutolso ketto nagyon tetszik. :)
süti beállítások módosítása