Disz íz London

Egy tanulni vágyó hazánkfia kalandjai a távoli Londonban. Élettapasztalatok és pénzszerzési kísérletek a WC-tisztítástól a vibrátorok raktározásáig...

Mostanában

Utolsó kommentek

  • joco78: @amarramerre: tavolazsiatol.blog.hu :) (2013.01.21. 02:43) Nem félsz attól?
  • amarramerre: @joco78: nagyszerű :) remélem, nekünk is összejön előbb-utóbb egy hasonló utazás...addig is lássa... (2012.01.13. 21:01) Nem félsz attól?
  • joco78: @amarramerre: Köszi az érdeklődést. Amint látod, a londoni írások egy kissé elapadtak, - mostanság... (2012.01.13. 18:01) Nem félsz attól?
  • amarramerre: dejó :) szívesen olvasnék még...a keleti utakról nincsen blog? (2012.01.13. 16:12) Nem félsz attól?
  • joco78: @Mr.sebi: Hmmm... Hát igen, asszem épp ezért írtam le ezt a párbeszédet. Ha csak annyi lenne a lén... (2011.10.05. 09:46) Nem félsz attól?
  • Utolsó 20

Őket olvasom

Lopni vagy nem lopni?

2007.10.05. 00:01 joco78

"Magyar ne lopj!" - írták ki annak idején az osztrákok. Most meg itt gürcölök a szemétprés felett és egy angol kamera figyeli minden léptemet. Darálom be a bútorokat, a kis és nagy háztartási gépeket, a konyhai hulladékot, a DVD-lejátszókat, no meg a nagyon divatos iPodokat. Van köztük sérült is, de gyakran csak a széria vége, bontatlan, originál cuccok tömkelege. A harmadik napon ki is hoztam egy bontatlan paplanhuzatot, - csak otthon vettem észre, hogy az ára is rajta van: £45. Ki az, aki közel 18.000 forintnyi összeget hajlandó egy mezei paplanhuzatért kifizetni? Nem hologramos, nem öntisztító, csak szimpla pamut.

Később elkezdtek a biztonságiak razziázni. Nem buktam le, csak eltelt egy hét, és valószínűleg ilyenkor már bátrabbak az új dolgozók.
Viktorral a brazil kollégával naponta kb. 1 órát együtt dolgozunk. Ő még csak 4 éve él Londonban, ezért 30 szónál alig tud többet angolul. Kézzel-lábbal kommunikálunk, ezt láthatták a biztonságiak is, amikor rámutattam az egyik dobozra, hogy annak a tartalmát mindenképp nézze meg. Viktort ugyan nem érdekelte, de 2 percen belül ott termett egy szekuricsi (Viktor így mondja) és átkutatta nem csak a dobozt, hanem mindent a környéken, majd diadalittasan egy doboz Dior rúzzsal távozott. Hát engem nem nagyon érdekel a dolog, néha ugyan a szívem szakad meg, de nem hozok el több cuccot. Azt az egy paplanhuzatot sem vették észre, de az állásomat nem akarom kockáztatni. Vicces lenne, ahogy a sok ezres hifik és háztartási cuccok mellett néhány vállfával meg rajszöggel buknék le, eleinte ugyanis ezeket néztem ki magamnak. Úgy látom, ők ezt nem hiszik el, továbbra is fel-felbukkanak, és mindig olyankor, amikor éppen takarásban voltam 1-2 percig.

Lopni ugyebár nem szép dolog. Megkárosítani valakit, jogosulatlanul megszerezni más javait - ez bizony bűn. "Afrikában közben éheznek" - mondjuk ilyenkor félig viccesen. És tényleg éheznek, de az a szemét akkor is a John Lewis Company tulajdona. És John Lewis azt csinál vele, amit akar. Ha úgy látná jónak, gazdagon jótékonykodhatna, vagy akár kereskedhetne is a saját hulladékából. Hangsúlyozom, itt most nem a sérült vagy problémás cuccokra gondolok! De John Lewis úgy látja jónak, hogy napi több tonna cuccot kontroll nélkül bedaráltasson.

Én pedig többet nem lopok. Még akkor sem, ha ezzel többeket megkárosítok.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása