Disz íz London

Egy tanulni vágyó hazánkfia kalandjai a távoli Londonban. Élettapasztalatok és pénzszerzési kísérletek a WC-tisztítástól a vibrátorok raktározásáig...

Mostanában

Utolsó kommentek

  • joco78: @amarramerre: tavolazsiatol.blog.hu :) (2013.01.21. 02:43) Nem félsz attól?
  • amarramerre: @joco78: nagyszerű :) remélem, nekünk is összejön előbb-utóbb egy hasonló utazás...addig is lássa... (2012.01.13. 21:01) Nem félsz attól?
  • joco78: @amarramerre: Köszi az érdeklődést. Amint látod, a londoni írások egy kissé elapadtak, - mostanság... (2012.01.13. 18:01) Nem félsz attól?
  • amarramerre: dejó :) szívesen olvasnék még...a keleti utakról nincsen blog? (2012.01.13. 16:12) Nem félsz attól?
  • joco78: @Mr.sebi: Hmmm... Hát igen, asszem épp ezért írtam le ezt a párbeszédet. Ha csak annyi lenne a lén... (2011.10.05. 09:46) Nem félsz attól?
  • Utolsó 20

Őket olvasom

Basic receptek 2.

2009.02.10. 09:52 joco78


Olcsó hús

 

Maradva hát a londoni magyaroknál, természetesnek tűnik, hogy az ember időnként hazalátogat. Sőt, talán még az sem földtől elrugaszkodott gondolat, hogy kihívjuk látogatóba a családunkat.

Ha van az embernek egy négy és fél éves kisfia, akkor könnyen lehet, hogy nem a 27 órás buszutat választja, hanem vesz neki és az anyukájának egy repjegyet. Szétnézünk hát a fapados járatoknál és megállapítjuk, hogy a RyanAir már november óta felfüggesztette a Balaton-Sármellékről induló járatát (oda kijutni amúgy is körülményes), maradt tehát az easyJet és a WizzAir. A kettőből az utóbbi, amely egyébként is magyar tulajdonú 2-3 fonttal olcsóbban kínálja az utazásait, a kispénzű jegyvásárló tehát mindenképp ezt választja.

A kiutazás simán ment, mondhatni a szokott módon. Majd öt nappal rá a visszaút, na az már kevésbé.
A nagy londoni hóesés (ez is megér egy külön posztot) az összes londoni és London környéki reptéren lehúzta a rólót, gépek nem indulnak. Ezt persze a hajnali járatnál a lutoni reptéren kell megtudni, mert a WizzAir honlapja vagy nem működik, vagy ha mégis, akkor a járattörlésre vonakozó infó még nincs fenn. A telefonos ügyfélszolgálat is folyamatosan foglalt, ami persze gyanakvásra adhatna okot, de ki az, aki csak e miatt ne menne ki a reptérre.

Kedd hajnal van, Lutonból buszozunk vissza Londoba, végre sikerül telefonon elérni az Ügyfélszolgálatot. Ha kell visszatérítik a jegy árát, vagy átírják egy későbbi WizzAir járatra. Azt nem hagyják, hogy mentesítő járatokkal, más társaságokon keresztül repüljenek haza, csak a WizzAir jöhet szóba.

A legközelebbi szabad férőhelyes járat péntek. Reptérre ki, az idő szép, a honlap és a telefon továbbra sem elérhető. Az utolsó pillanatban leesik pár szem hó, a járatot nyomban törlik. Gyerekkel többórás buszozás vissza Londonba, közben rutinos repjegymódosítás.

A legközelebbi szabad járat vasárnap este. A honlap működik, az idő szép, látszólag minden oké. Utolsó pillanatban a hó leesik, majd utána rögtön eső, a hóból nem marad semmi. A betont takarítják, a gépek addig várnak. A járat elindul, de több órás késéssel, este 11 helyett hajnal 3 körül érkeznek.

Minden jó, ha vége jó.
customerrelations@wizzair.com Levélírás, pénzvisszatérítési kérelem, az oda-vissza buszozás összköltsége 100 font körül van.
Az automatikus válaszlevél rögtön érkezik English/Polski/Magyar, benne érdekes mondatok: "Felhívjuk figyelmét, hogy panaszának kezelése, átmeneti erőforrás problémák miatt, több, mint 30 napig is eltarthat", valamint "Felhívjuk figyelmét, hogy a Wizz Air fizető utasonként max. 70 EUR összeget térít meg".
A WizzAir panaszok kezelésére lehet, hogy hatásosabb az alábbi honlap: www.visszer.hu

Ui.: Guffy barátom még el sem olvasta a legújabb Basic receptemet és máris belevágott egy WizzAir-es utazásba. Ma hajnalban csörgött is a telefon, hogy az ő járatát is törölték, mi ilyenkor a teendő.

Együk meg amit főztünk.

Jó étvágyat kívánok!

 

8 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mogyiszka 2009.02.10. 19:46:10

Ez ultra gáz! :( :( :(
Nagyon elvadultan futurisztikus, már-már utópisztikus elképzelés lenne, hogy küldjenek egy kör e-mailt, sms-t, faxot vagy füstjeleket az utasoknak, ha törölnek egy járatot?
Arról nem is beszélve, hogy ha a kedves utas szándéka és akarata ellenére "földhöz ragad" kötelesek szállást biztosítani. Ha Ti ezzel nem éltetek, akkor akár hozzá is csaphatnák az így megspórolt összeget a 70 EUR-hoz. Nem? :)

Guffy co. 2009.02.11. 03:05:28

Olcsó húsnak híg a leve - tartja a mondás.

rémtörténeteket hallottam már a WIZZAIRről, de a tegnapi napig - a kisseb kellemetlenségektől eltekintve (bunkó steward/stewardess, sorbanállások, járatkésések, stb.) - eddig megúsztam.

Most azzal törtölték a WIZZAIR járatot, hogy a reptér nem tudja fogadni a hó miatt a gépeket. Ez mondjuk a Luton hülyesége, és impotenciája, elképesztőnek tartom, hogy egy nemzetközi nreptéren leesik 2cm hó, és azt esetleges késésekkel is, de nem tudják kezelni. Pedig a Die Hard 2 óta tudjuk, hogy le lehet szállni havas pályán.

A WIZZAIR pedig kijelentette, hogy mivel nem az ő hibájából történt a járattörlés, az utasoknak nem térít semmit. Ez viszont szarfaszúság, mi van ha valakinek nincs hol megszállnia, kevés, vagy elfogyott a pénze, nem tud bejutni Londonba, nem tud venni kaját... stb. sok variáció van. Ilyenkor utasbarát magatartásból, segíteni kellene, nem? (Teszem hozzá, hogy létezik egy Varsói Egyezmény nevű dolog, ami pont az ilyen eseteket tisztázza) Mondjuk nekem ez a kis kaland + Ł28-ba került, ha csak az oda vissza út költségeit nézem, meg a londoni tömegközlekedést. Ha mondjuk valóban ámküldtek volna egy sms-t már sokat megspórolhattam volna.

Mindenesetre ma hajnalban ismét megpróbálom.
Bár a telefonos segítséget már elhasználtam, de ha ma sem repülök, akkor elfelezem a WIZZAIRt, vagy a számítógép(es ismerősöm) segítséget kérem, hogy heckelje már meg a kurva honlapjukat, ,tegye rá az infót, mivelogy a tegnapi járatkimaradásról egy szó sem esett

Rókalány 2009.02.11. 07:39:34

Nem azért, de nem lehet ôket közös erôvel följelenteni? Màr nem arra a jolesô cécora gondolok, ami utàna jön, de hàt mégiscsak össze lehetne ütni valami elektronyos nemtetszésnyilvànitàst. Az, hogy esett a ho, meg mit mondott a reptér az egy dolog. De ôk a sajàt szolgàltatàsukat nem végezték el.

Es az egy dolog, hogy a jobb tàrsasàgok -nyilvà dràgàbbért küldenek egy SMS-t, akàrmi van,- de teljesen ingyért màr mégiscsak oda kellene lökni az infot az oldalukra.

Ja, egyébként nem is tudtam,hogy létezik ilyen, hogy szolgàltato 30 napot is beigér arra, hogy történjen valami. Nektek is ilyen jogaitok vannak?

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2009.02.11. 09:20:05

A Die Hard 2. óta tudjuk, hogy ha John McClane Európában élne, akkor ő is a WizzAirt választotta volna. Vagy nem.

Egyébként meg szerintem a WizzAir monnyonle!

Rókalány 2009.02.11. 16:28:24

Lehet, hogy Vicc Air??

Rókalány 2009.02.12. 10:40:25

Beszéltem N-nal és azt mondja, hogy simàn vissza tudjàtok szerezni a pénzeteket. Neki is volt vmi ügye egy internetes céggel és az is bejött. A lényeg, hogy a Wizzair arra jàtszik, hogy ùgysem fog senki probàlkozni, pedig, aki megproblja, annak sikerül.

En nem szeretnélek se téged, se Guffy-t agressziora buzditani, de ezt bizony anélkül is lazàn meg lehet oldani. CSak irni kell neki egy levelet, amiben mindent lejegyeztek, meg hogy ezt majd màsoltaban elkülditek egy fogyaszto-védô szerevezetnek is. Na, ennyi.

Guffy co. 2009.02.12. 15:44:33

Guffy-t én sem szeretném agresszióra bíztatni, de hát ami történt az megtörtént.

az a baj, hogy felbőszítettek (ami egyébként elég ritkán és nehezen szokott bekövetkezni), és a WIZZAIR rábaszott, és én igenis megpórbálom kipofozni belőlük a felmerült plusz utazási költségeket.

Rókalány 2009.02.13. 22:10:01

Es mindezt igy lazàn magyarul? Hola!
süti beállítások módosítása