Disz íz London

Egy tanulni vágyó hazánkfia kalandjai a távoli Londonban. Élettapasztalatok és pénzszerzési kísérletek a WC-tisztítástól a vibrátorok raktározásáig...

Mostanában

Utolsó kommentek

  • joco78: @amarramerre: tavolazsiatol.blog.hu :) (2013.01.21. 02:43) Nem félsz attól?
  • amarramerre: @joco78: nagyszerű :) remélem, nekünk is összejön előbb-utóbb egy hasonló utazás...addig is lássa... (2012.01.13. 21:01) Nem félsz attól?
  • joco78: @amarramerre: Köszi az érdeklődést. Amint látod, a londoni írások egy kissé elapadtak, - mostanság... (2012.01.13. 18:01) Nem félsz attól?
  • amarramerre: dejó :) szívesen olvasnék még...a keleti utakról nincsen blog? (2012.01.13. 16:12) Nem félsz attól?
  • joco78: @Mr.sebi: Hmmm... Hát igen, asszem épp ezért írtam le ezt a párbeszédet. Ha csak annyi lenne a lén... (2011.10.05. 09:46) Nem félsz attól?
  • Utolsó 20

Őket olvasom

Büdös a munka

2007.10.11. 23:51 joco78

Ha van olyan, hogy könnyű és nehéz fizikai munka, akkor amit én csinálok, az kétségtelenül a büdös fizikai munka kategóriába tartozik. Néha ugyan rózsaillatú, de naponta csak egyszer érkezik csomag a virágkötészetről.
Itt kell megjegyeznem - minden irónia nélkül -, hogy ma a rózsatövisekkel a kesztyűn keresztül összeszúrkáltam a kezem, ami azért is meglepett, mert otthon már rég nem találkoztam olyan bolti rózsával, aminek normális, génkezeletlen tövisei lettek volna. A múltkor azt sem értették a virágboltban, miért keresem én a rózsán a töviseket. (Na ugye, hogy minden rosszban van valami jó.)

Jönnek a gurulós ketrecek, bennük a zsákokkal, amiket én hajigálok be a szemétprés szájába. Néha bútorlapok, vagy egész bútorok jönnek, amikhez nem kis ügyesség kell, hogy fel tudja emelni az ember, és úgy bepasszintani fölülről a présbe, hogy ne akadjanak fenn zuhanás közben. Nem is erő kell ehhez, hanem inkább ügyesség. Kezdem érteni a bútorszállító munkásokat, akik hatalmas terheket cipelnek, különösebb erőlködés nélkül. Ha jól alkalmazzák az emelés-lendítés technikáját, akkor egész nagy tömegek is megmozdulhatnak arra, amerre az ember akarja. Ha rosszul csinálom, akkor előbb-utóbb leizzadok, elfáradok, és még nehezebb lesz a további meló. Itt is megvan az arany középút.

Unatkozni nem nagyon lehet. Ha van egy kis idő, akkor lehet meditálni a szemétprés felett, és nézni, ahogy lassan eldeformálódnak a tárgyak. Van abban valami morbid és izgató, ahogy egy darab fa, vagy akár egy DVD-lejátszó elveszti az alakját, és összesimul a szemétkupaccal. Azt hittem, ezt majd megszokom, de még egy hónap után is tátom a számat a prés fölött.

5 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ÁbelBercziBogi 2007.10.12. 22:58:14

Drága Jocókánk!
Az Isten éltessen téged sokáig, ezen a neves napon. Erősen gondolunk Rád :) Várunk haza!
Berczi Család

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2007.10.14. 10:13:55

Hát nagyon-nagyon köszi nektek és mindenkinek, aki gondolt rám! :) Most épp egy szülinapi ajándékon munkálkodom, amivel megkésve bár, de meglepem magam magam...

Ms. Fitzmari 2007.10.14. 21:20:01

Hi there,
Jó újra látni, ha nem is Téged, akkor az írásaidat. A stílus alapján rádismertem - na, az iwiw is segített, de csak annyira, hogy továbbkattintottam.
A munka nemesít! megtudod... Mindenki a saját szerencséjének a kovácsa v. (?) pogácsa! Nem akarok hasonló közhelyekkel itt villogni, márcsakazéris, mer nincs tehetségem hozzá.
Ha egyáltalán tudni akarod, ki írta ezen sorokat, akkor "nézz fel" az iwiw-re és vegyél fel ismerősnek. Az még szívderítőbb is lenne, ha vissza is írnál. De ha mégse, akkor legfeljebb eggyel nő a számláló...
Best regards and Take care,
süti beállítások módosítása