Disz íz London

Egy tanulni vágyó hazánkfia kalandjai a távoli Londonban. Élettapasztalatok és pénzszerzési kísérletek a WC-tisztítástól a vibrátorok raktározásáig...

Mostanában

Utolsó kommentek

  • joco78: @amarramerre: tavolazsiatol.blog.hu :) (2013.01.21. 02:43) Nem félsz attól?
  • amarramerre: @joco78: nagyszerű :) remélem, nekünk is összejön előbb-utóbb egy hasonló utazás...addig is lássa... (2012.01.13. 21:01) Nem félsz attól?
  • joco78: @amarramerre: Köszi az érdeklődést. Amint látod, a londoni írások egy kissé elapadtak, - mostanság... (2012.01.13. 18:01) Nem félsz attól?
  • amarramerre: dejó :) szívesen olvasnék még...a keleti utakról nincsen blog? (2012.01.13. 16:12) Nem félsz attól?
  • joco78: @Mr.sebi: Hmmm... Hát igen, asszem épp ezért írtam le ezt a párbeszédet. Ha csak annyi lenne a lén... (2011.10.05. 09:46) Nem félsz attól?
  • Utolsó 20

Őket olvasom

szigetrol Szigetre

2007.09.20. 01:09 joco78

03 Augustus 2007

Draga Szeretteim, Barataim!

Meg bo egy nap es mar otthon is leszek.
De idom nem nagyon lesz visszazokkeni a boldog magyar hetkoznapokba, mert alighogy hazaerek, mar kezdodik is a Sziget, ahol a Reiki Sator mukodtetesevel leszek elfoglalva (ahogy mar most is).
Bar a hivatalos kezdes csak aug. 8., nekem mar 6-an a -1. napon kint kell lennem.
Eddig csak a 0. nappal szamoltam, de ha ez igy folytatodik, akkor vissza se koltozom az Obudai szigetrol, hanem rogton kezdem a kovetkezo evi -365. nappal.

Mindig is szerettem a szigetes nyuzsgest, a koncerteket, azt, hogy a zene a legkulonfelebb embereket kepes osszehozni - es a sokat emlegetett tolerancia es egyutteles (ha csak nehany napra is, de) megvalosul.
Most meg egy masik szigeten vagyok, ahol mindez alapbol a hetkoznapok resze, csak a zene nem szol minden bokorbol.

Sokat gondolkodom a londoni leten, ugyanis itt sem minden szep es jo. Am, amiert megis erdemes itt lenni, hogy ha valaki valamit igazan szeretne elerni, akkor az itt megvalosulhat.
Azt hiszem, ez igy van otthon is, am a kulonbseg, hogy a tervek es a megvalosult celok sokkal kozelebb vannak egymashoz. Otthon ez nekem meg nem atlathato. Ha valaki itt nem dolgozik, vagy nem eleg kitarto, akkor itt se megy semmire. Ahogy az itt elo kozel 1 millio lengyel (van is mar 1-2 baratom) nem akar megtanulni angolul, inkabb bezarkoznak sajat kozossegukbe, hozzak a sajat eteleiket, sajat szokasaikat, es nagyjabol ugy is elnek, ahogy otthon. Aki kozuluk veszi a faradsagot es megtanulja nyelvet, az rogton a tobbiek fonoke lesz, vagyis az a szemely, aki a helyi angolokkal tartja a kapcsolatot.
Talalkoztam magyarokkal is, akik kijottek rengeteg penzzel es csodalkoznak, hogy az mennyire fogy, azon meg meg jobban, hogy nem hull az olukbe a munka. A munkanak ugyanis utana kell menni. Nemcsak egyszer, nem is ketszer, de ha pl. egy ugynoksegnel latjak, hogy valaki napok-hete ota rendszeresen jelentkezik es erdeklodik az ujabb lehetosegek utan, annak jo esellyel adodik egy jobban fizeto, hosszabb tavu munka.
Nekem most felajanlottak egy 6 honapos allast a Wembley Stadionba, ott ugyanis szep szammal vannak koncertek es sportesemenyek. Megtisztelo, hogy az Ugynokseg be akart valogatni a csapatba, ahova kifejezetten megbizhato embereket keresnek loti-futi (de azert nem kell megszakadni) munkara. A gondom csak az, hogy most 1 honapra hazamegyek. Am abban biztos lehetek, hogy ha szeptemberben visszamegyek, akkor megint kapok majd ujabb munkakat.

Nekem szeptembertol a kovetkezo lepcso az intenziv nyelvtanulas (marmint itteni esti iskolaban), valamint egy allando allas keresese. Szamos helyre itt nyugodtan le lehet szerzodni, altalaban nem sertodnek meg, ha valaki 1-2 honap utan tovabb all. Talan ezert is nagy ertek, ha valaki ki- es beszamithato, es tudjak rola, hogy jelen lesz-e legkozelebb.

Na, mara eleg az okoskodasbol es a vilagmegvaltasbol, hagyok meg kesobbre is. :)
Ha vege a Szigetnek, majd otthonrol meg ugyis jelentkezem.

Udv:
Joco

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása