Disz íz London

Egy tanulni vágyó hazánkfia kalandjai a távoli Londonban. Élettapasztalatok és pénzszerzési kísérletek a WC-tisztítástól a vibrátorok raktározásáig...

Mostanában

Utolsó kommentek

  • joco78: @amarramerre: tavolazsiatol.blog.hu :) (2013.01.21. 02:43) Nem félsz attól?
  • amarramerre: @joco78: nagyszerű :) remélem, nekünk is összejön előbb-utóbb egy hasonló utazás...addig is lássa... (2012.01.13. 21:01) Nem félsz attól?
  • joco78: @amarramerre: Köszi az érdeklődést. Amint látod, a londoni írások egy kissé elapadtak, - mostanság... (2012.01.13. 18:01) Nem félsz attól?
  • amarramerre: dejó :) szívesen olvasnék még...a keleti utakról nincsen blog? (2012.01.13. 16:12) Nem félsz attól?
  • joco78: @Mr.sebi: Hmmm... Hát igen, asszem épp ezért írtam le ezt a párbeszédet. Ha csak annyi lenne a lén... (2011.10.05. 09:46) Nem félsz attól?
  • Utolsó 20

Őket olvasom

Karácsonyi Hastings

2008.12.11. 12:47 joco78

Hastings beach

Vasárnap Hastingsben kirándultunk Guffy barátommal. Ő már tíz évvel ezelőtt élt ott fél évet, úgyhogy ez volt most számára a nagy visszatérés.


Hastings Pier


Slow


Inzert

Hastings felett

Persze tíz év alatt Hastings sokat változott — főleg előnyére, ám lényegében még ma is az az álmos tengerparti kisváros, mint annak idején.


Hastingsi anzix

Öko Miku (Ökomenikus Mikulás)
Az ünnepi várakozás itt is erősen érződik,  a kirakatok és a pubok mind boákkal és színes gömbökkel vannak feldíszítve, a rádiókból, tévékből duruzsol az angolszász karácsonyi muzsika.

Az ajtók és ablakok színes futófényektől kapnak ünnepi hangulatot, én meg a jóízlés hiányától agyhúgykövet. Az egész városra azért ez nem jellemző, de az a néhány extrém példa is elegendő volt ahhoz, hogy maradandó károsodást okozzon az én ártatlan lelkemben.


Karácsonyi idill


Rémszarvas

Hastingsi ferdefenyő
Egy érdekes jelenségre nem találtunk választ. Az rendben van, hogy szeles város, de mitől van az, hogy összes karácsonyfa, amit a tereken, utcákon és kirakatokban láttunk mind-mind ferde volt. És ha ez nem lenne elég, a templomok homlokzatán is megjelentek a fenyőfák, ferdén beleszúrva a zászlórúdba. Mindazok után, hogy fejcsóválva röhögtünk az összes ilyen jelenség láttán, az fogalmazódott meg bennem, hogy talán nem is véletlenül ferdültek el ezek a fenyők, hanem valami sajátos helyi hagyomány lehet mindemögött.
Tud erről valaki valamit?

Hastings pír (by Guffy)

7 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rokalany 2008.12.12. 08:50:49

Nagyon dekorativ az a fehér, a vilàgitést szolgàlo masina. Ja, és nem lehetne, hogy a rémünnepre készülvén, -mert ugye minnyire is!- a rémszarvas fölzabàlja a szemetet az idillbôl?
A ferde fenyôkrôl nem jutott eszetekbe a magyar korona? (Annak idején arrol megvolt a teoriàd.) Nézzetek csak utàna, lehet van valami rendszer abban, hogy merre dôlnek. Egy középônt felé?? Avagy a nagy Öko-Miku jegyében szoba johet még Mekka...
Guffy-rol biztos màr tettél föl képet, de ha odairànyitanàl, hogy legyen arc, amihez köthetem!

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2008.12.12. 13:15:06

Sajnos a rémszarvasos fotók színvonala nem a legjobb, de örülök, hogy ennek ellenére is átjött a lényeg. Kalapács az előtérben, szemetes a háttérben. :)
És a kis és nagy elektromos dobozokból több is van a "Szent család" körül, de sajna az se nagyon látszik.

A magyar Szent Korona téma mindkettőnknek eszébe jutott - még ott és akkor részletesen ki is tárgyaltuk. És pont innen jött az ötlet, mivel egyes elméletek szerint nem véletlenül ferde az a kereszt.
Lehet, hogy a Föld tengelyét követik a fenyők is?

Guffy co. 2008.12.12. 16:56:39

Rókalány: én szeretnék inkább arcátlan maradni :-)

egyébként a megfejtés szerintem rossz, már ami a fenyőfákat illeti

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2008.12.12. 19:32:19

OK Guffy, akkor kivele, mi a helyes megfejtés?!

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.12.17. 14:02:51

nagyon szar szóviccel élve, ezek biztos ferdei fenyők. bekussoltam.:)

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2008.12.17. 17:17:32

"ferdei fenyok" mi???
Ez tenyleg nagyon szar szovicc volt. A legnagyobb baj az, hogy nem nekem jutott eszembe. :)

kefir 2009.01.18. 10:41:06

Az a kis elektrikus szarvasfogat az emberiség összbüntetésének részét képezheti: emitt Germánuszvaránuszfalván is a legretkebb raktáráruházakban mindig vibrált egy vhol.

Egy db végtelenül elszánt kínai manufaktúra teríti öt kontinensen. A fehér dobozban van a turbó rénkajcsi, nyissátok csak ki: abból egy falás, oszt lobbanik az áfterbörner :)
...

(Oké, eddig logikus: de miért járunk mi mindig a legretkebb boltokba?!.. ;DDD)
süti beállítások módosítása