Disz íz London

Egy tanulni vágyó hazánkfia kalandjai a távoli Londonban. Élettapasztalatok és pénzszerzési kísérletek a WC-tisztítástól a vibrátorok raktározásáig...

Mostanában

Utolsó kommentek

  • joco78: @amarramerre: tavolazsiatol.blog.hu :) (2013.01.21. 02:43) Nem félsz attól?
  • amarramerre: @joco78: nagyszerű :) remélem, nekünk is összejön előbb-utóbb egy hasonló utazás...addig is lássa... (2012.01.13. 21:01) Nem félsz attól?
  • joco78: @amarramerre: Köszi az érdeklődést. Amint látod, a londoni írások egy kissé elapadtak, - mostanság... (2012.01.13. 18:01) Nem félsz attól?
  • amarramerre: dejó :) szívesen olvasnék még...a keleti utakról nincsen blog? (2012.01.13. 16:12) Nem félsz attól?
  • joco78: @Mr.sebi: Hmmm... Hát igen, asszem épp ezért írtam le ezt a párbeszédet. Ha csak annyi lenne a lén... (2011.10.05. 09:46) Nem félsz attól?
  • Utolsó 20

Őket olvasom

Valami India 2.

2009.01.14. 05:00 joco78

Rábökéses alapon a Rab Ne Bana Di Jodi című filmet választottuk és nagyon nem bántuk meg. Az első fél órában egy kicsit elkeseredtünk, mert a hagyományos történetvezetéssel találkoztunk, és már kezdtünk félni, hogy semmi különlegeset nem látunk. Ám váratlanul a filmbéli város összes lakója szabályos alakzatba rendeződött, táncra perdültek és színes kendőket lobogtattak. Ezek után kétségünk nem maradt, hogy ezt nem szabad komolyan venni. A főhős egy térdvédős kismotoron énekelve száguldozik, kocsitetőn táncol, Kozsó módjára a szívére teszi a kezét, majd Fred Astaireként körbeugrál egy villanyoszlopot. Az hagyján, hogy a táncos betét percek után sem akar véget érni, de azt veszem észre, hogy a lábammal már én is dobolom az ütemet. Jobbomon a zenész Gregory léggitárral próbálja lelopni az akkordokat, a balra ülő Guffy meg csak vigyorog, mint a tejbetök. Erősen addiktív a cucc, csoda hogy az állam még nem tiltotta be.

A mozi természetesen eredeti hanggal megy — azt hiszem, nyelvismeret nélkül is követhető lenne —, ám ott van nekünk az angol felirat, így értjük az apróbb mozzanatokat is. Gregorynak, aki a hétköznapjait igazi angolok között tölti, már kihívást jelent az indiai büféshölggyel kommunikálni. A hölgy csak annyit kérdezett, hogy „Sweet or salt?”, az édes vagy a sós kukoricából szeretne inkább, de látni Gregoryn, hogy nem érti. A büfében és a jegypénztárnál is elkéne a feliratozás, de inkább Guffyval közösen tolmácsolunk. Nekünk sajnos a bangla negyedben eltöltött hónapok után ez a fajta angol már nem jelent kihívást.

A szünetben közben azon tanácskoztunk, hogy mikor jövünk legközelebb, mivel már alig várjuk a folytatást. A film a második felére sem lohad, a szerelmi vígjáték magabiztosan sodor bennünket. A történet meglehetősen banális, már-már bugyuta, mégis részleteiben alaposan kidolgozott. Minden a helyén van, régen tudni, mi lesz a vége, ám amikor a drámai fordulóponthoz érünk, megfagy a levegő. A főhőssel együtt izgulunk, mit fog szólni a szerelme, vajon viszonozza-e az érzelmeit, vagy lógó orral kell távoznunk.

A díszletek, a jelmezek, a táncosok és a koreográfia, minden nagyon a helyén van, az operatőr is profi, a korábbi élményeimmel szemben döbbenetes amit láttunk. Mostanában bővítettem a DVD táramat West Side Storyval és a Muzsika hangjával, de mindaz lófütty, ami azokban van.
Hollywood kösse fel a gatyáját, ha lépést akar tartani!

Egyébként Gregorynak van igaza. Ez igazi csajozós program. Nem a London Eye-t meg a Towert kéne mutogatni, hanem elvinni a csajokat egy igazi bollywoodi mozira. Kaland, egzotikum, túláradó érzelmek, három óra extázis.
Aki tud ennél jobbat, az szóljon!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása